De top tien van het eindklassement was op de laatste dag van de Giro in zicht voor Sabrina, maar het lukte net niet. Desondanks mocht ze trots zijn op haar prestatie in de zwaarste vrouwenronde van het wielercircuit. De hele Giro reed ze sterk. Een keer was ze zelfs dichtbij ritwinst en in de bergen hield ze goed stand. Zoals zondag toen ze op de flanken van de Vesuvius met de besten mee omhoog ging. Sabrina werd 11e op een minuut van ritwinnares Megan Guarnier. Helaas eindigden haar directe concurrentes voor de 10e plaats in haar groep, maar haar eindklassering is er een om te koesteren. Anna van der Breggen won de Giro.

In de aanloop naar de Vesuvius koos Team Sunweb ervoor om de klassementsrensters Lucinda Brand (5e) en Sabrina (11e) goed af te zetten aan de voet van de laatste col van de ronde. Het tweetal ging vervolgens goed omhoog in de groep van de favorieten waar Kasia Niewiadoma het tempo dicteerde. Pas in de laatste kilometers moest eerst Sabrina en even later ook Lucinda de beste zes laten gaan.

Desondanks brak Sabrina niet. Ze had steeds goede uitzichten om in elk geval haar 11e plek vast te houden. Ze werd ook 11e in de etappe. Geen 10e dus in het eindklassement, maar dat kon de pret niet drukken. “Ik ben er echt super blij mee”, reageerde Sabrina vanuit Italië. “Dit had ik vooraf echt niet verwacht. Het was nog een pittige laatste etappe in de hitte en in de finale ook nog eens de Vesuvius op. Ik voelde me gelukkig weer veel beter dan zaterdag. Elfde, een uitslag waar ik wel trots op ben.”

Foto Anton Vos | Cor Vos