De voorlaatste etappe van de Boels Rental Ladies Tour was zaterdag een goede voor Sabrina. Ze speelde zeker in het eerste deel van de Koninginnenrit over bekende Zuidlimburgse heuvels een vooraanstaande rol. In de finale was de tank echter leeg, waardoor ze meer tijd verloor dan ze op basis van haar rijden zaterdag verdiende. Anna van der Breggen won de rit. Annemiek van Vleuten bleef leidster. Sabrina’s ploeggenote Ellen van Dijk zakte naar de derde plaats in het klassement.

“Ik voelde me erg goed vandaag”, vertelde Sabrina na de finish. Ze maakte dan ook deel uit van diverse aanvallen en was een keer zelfs solo voorop. Maar alles kwam steeds weer samen. Op de plaatselijke rondes in Vaals werd het peloton uit elkaar gereden.

Voor Sabrina was toen na alle activiteiten in de eerste helft de tank al leeg. Sabrina: “Ik kon helaas niet meer meespringen, maar ik heb toch een goed gevoel over deze etappe. Zondag staat de laatste rit op het programma. Opnieuw in Limburg en dus opnieuw een lastige.

Foto Hans Jansen