Je hoeft niet altijd te winnen om een hele leuke dag in het peloton mee te maken. Sabrina ontdekte dat vrijdag andermaal. Na 60 kilometer deed het peloton in de Boels Rental Ladies Tour haar geboortedorp en woonplaats Meijel aan. Iedereen was uitgelopen om haar aan te moedigen. Team Sunweb probeerde de rit nog specialer te maken door tot tweemaal toe het peloton op de kant te trekken en een sprinttreintje te formeren voor Ellen van Dijk. Dat mislukte helaas. Lisa Brennauer won.

Sabrina had erg uitgekeken naar de rit van vrijdag. Door haar trainingsgebied en nog leuker, ook door haar geboortedorp Meijel. Team Sunweb werkte mee aan een leuke ereronde voor Sabrina. De ploeg reed haar in de aanloop naar Meijel naar voren toe en daar stonden de fans massaal langs kant. “Super speciaal”, reageerde Sabrina zelf. “Heel veel bekenden, familie, vrienden en de lokale wielerclub ‘De Velo’ stonden langs de kant om me aan te moedigen. Geweldig was dat!”

Na het ererondje moest ze weer snel overschakelen naar de koers, want tien kilometer verder probeerde Team Sunweb tot tweemaal toe het peloton op de kant te trekken. Het brak ook, maar toch kwam iedereen weer snel bij elkaar. In de finale in Weert probeerde Team Sunweb andermaal een sprinttrein te formeren voor kopvrouw Ellen van Dijk. Maar dat mislukte helaas. Sabrina: “Het was veel draaien en keren in de finale. Lastig om positie te houden, waardoor de leadout voor Ellen helaas niet goed ging.”

Foto Anton Vos | Cor Vos