De Crescent Vargarda in Zweden zit er weer op. Een ploegentijdrit op vrijdag en een koers in lijn op zondag. Beide telden mee voor de World Tour. In de ploegentijdrit moest Sabrina na een korte rustperiode enorm afzien, maar het liep toch goed. De ploeg werd knap vierde. Boels-Dolmans won. Zondag liep het al beter voor Sabrina. Ze maakte deel uit van de kopgroep van de dag, maar die haalde het einde niet. Lotta Lepistö won. Sabrina’s ploeggenote Leah Kirchmann werd derde.

In de wegrit over 140 kilometer ontstond na 22 kilometer een kopgroep van elf, onder wie Sabrina. In de finale trok Amanda Spratt op een klimmetje de kopgroep uit elkaar. Er bleven vijf rensters vooraan over, onder wie de goed koersende Sabrina. 25 kilometer voor de meet werd het groepje echter teruggepakt door een uitgedund peloton. Dieper in de finale kon Sabrina een vallende renster voor haar niet meer ontwijken. De schade beperkte zich tot een paar beurse plekken, ze haalde de eindstreep wel.

Lotta Lepistö klopte Marianne Vos in de sprint van de kleine elitegroep. Leah Kirchmann was goed afgezet door haar ploeggenotes van Team Sunweb. Ze werd derde. Sabrina verloor mede door de val in de finale nog een paar minuten, maar ze mocht tevreden terug kijken op een mooie wedstrijd.

Ploegentijdrit
Vrijdag moest ze afzien in de ploegentijdrit. Een loodzwaar onderdeel en zeker wanneer het je eerste koers is na een korte rustperiode. Het team draaide redelijk, maar er waren nog wel wat verbeterpunten. “Richting het WK was dit een goede graadmeter qua parcours”, constateerde Sabrina. “We weten nu wat we volgende maand moeten finetunen.” Sabrina reist nu met het team door naar Noorwegen voor de Tour of Norway die donderdag begint. Deze stond aanvankelijk niet op haar programma, maar ze vervangt Lucinda Brand, die in Zweden niet fit bleek.

Foto Anton Vos | Cor Vos