Annemiek van Vleuten was ook op de tweede dag van La Course de grote vedette met een prachtige overwinning, maar Sabrina mocht na haar optreden ook tevreden zijn. En opnieuw. Ze won in het indrukwekkende Vélodrôme stadion de sprint van haar groepje en dat leverde uiteindelijk de twaalfde plaats op in de totaalstand van de alternatieve Tour voor vrouwen.

De renster vertrokken in Marseille voor de 22,5 kilometer lange tijdrit met de verschillen van de rit naar de Izoard afgelopen donderdag. De winnares van die dag, Annemiek van Vleuten, vertrok als eerste. 43 tellen later mocht de nummer twee vertrekken, Elizabeth Deignan. Sabrina startte als veertiende, 4:25 na haar voormalige ploeggenote Van Vleuten.

Alleen doorstampen was eigenlijk alleen zinvol voor de leidster. De andere rensters zochten elkaar op in kleine groepjes. Zo ook Sabrina. Binnen haar ploeg Team Sunweb werd afgesproken, dat ze na haar start tien seconden zou wachten op rensters die vlak achter haar waren gestart, onder wie ploeggenote Leah Kirchmann.

Sabrina: “Onze samenwerking was erg goed waardoor we twee meiden voor ons konden inhalen. Op de klim trok ik hard door waardoor er een aantal werd gelost. Uiteindelijk won ik het sprintje om de twaalfde plek. Mooi om dit mee te maken. Een erg gaaf evenement. Zou wel mooi zijn als ze er volgend jaar een meerdaagse van maken. Bijvoorbeeld vier dagen. Of de tijdverschillen in de tijdrit iets anders indelen zodat het nog iets spannender gemaakt kan worden.”

Foto Dion Kerckhoffs | Cor Vos